Home » Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και 25 Μαρτίου στα Πηγάδια Καρπάθου

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και 25 Μαρτίου στα Πηγάδια Καρπάθου

by ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ
0 comment

Η μεγάλη διπλή γιορτή του Έθνους μας, που τιμούμε την 25η Μαρτίου, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης. Το Έθνος μας, γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας, με τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία.
Στην Κάρπαθο στα Πηγάδια ,γιορτάζεται κάθε χρόνο η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821- διπλή γιορτή με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πηγαδίων χοροστατούν τος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου κ.κ. Αμβροσίου μετά του ιερού κλήρου Καρπάθου και με την παρουσία όλων .
Ακολουθούν οι καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώων και παρέλαση μαθητών, συλλόγων και Στρατού.
Μετά από αυτά προσφέρονται από την επιτροπή της εκκλησίας στο μέγαρο της ευαγγελίστριας η τοπική μένουλα με τα ρεβίθια , σαλάτα και κρασί .
,Αυτοί που σέρβιραν ήταν πάντα η νεολαία και όχι μόνο, και βέβαια εθελοντικά.
Οι ίδιοι οι στα παλιά χρόνια πως θυμούνται οι παλιοί, έτρωγαν τελευταίοι, μετά έκαναν την κούπα τη μονοβασιά, και μετά από το πολύ κρασί είχε ανέβει η διάθεση τους και έπιαναν τον χορό, το Καρπάθικο πάνω χορό , σούστα , καλαματιανά και στο τέλος το μοντέρνο Βαλς . Οι ντόπιοι οργανοπαίκτες τα έπαιζαν όλα.

You may also like

Επικοινωνία

Ισοτιμία

FreeCurrencyRates.com
RHODES WEATHER

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Manolis Sofillas

elGreek